Bírót fojtogattak Lúcson

2014. október 28. - 15:29 | Sport

Szombat délután csupán hatvannégy percet játszottak Lúcson, tettlegesség miatt idő előtt ért véget a lúcsiak és az egyházgelleiek párharca.

Bírót fojtogattak Lúcson

Az AG Sport Liga 13. fordulójában a lúcsiak az egyházgelleieket fogadták. A 19. percben a vendéglátók Varga révén szereztek vezetést, egy perc elteltével Puha egyenlített. Értesüléseink szerint színvonalas, sportszerű csata zajlott a játéktéren. Egészen a 64. percig. Ekkor a találkozó játékvezetője, Miroslav Köver szabadrúgást ítélt a hazaiak javára.

„A pontrúgást J. Viktor, a lúcsiak futballistája végezte el, aki szerintem a szabadrúgás helyétől kb. négy-öt méterre álló vendégjátékost próbálta eltalálni a labdával, hogy ezzel sárga lapot kényszerítsen ki a bírótól. Igyekezete hiábavalónak bizonyult, nem találta telibe az ellenfél futballistáját, a sípmester pedig tovább engedte a játékot. A hazaiak labdarúgója ekkor feldúltan reklamált. Mintegy tíz másodperc elteltével, a felezővonal tájékán újabb szabadrúgáshoz jutottak a lúcsiak. J. Viktor ekkor a bíróhoz rohant. Vállon ragadta, s nyomdafestéket nem tűrő mondatok garmadát zúdította a találkozó játékvezetőjére, aki a szabályok értelmében, kirívóan durva sportszerűtlen viselkedéséért piros lappal büntette őt. Erre a játékos még jobban dühbe gurult, s fojtogatni kezdte a bírót, akit érezhetően sokkolt a támadás. Néhány másodperc elteltével azonban felocsúdott, a sípjába fújt, s véget vetett a találkozónak” – elevenítette fel az ominózus jelenetsort Lukács Imre, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség meccsellenőre. A tisztségviselő nyomatékosította, hogy a párharc idő előtti befejezése után nem szabadult el a pokol, minden a legnagyobb rendben zajlott. A vendéglátók első embere a klub nevében elnézést kért a sértettől, akinek a nyakát a meccs után lila foltok tarkították.

A párharc végére a zöld asztalnál tesznek pontot. Egyértelmű: a találkozót játék nélkül az egyházgelleiek nyerik meg 3:0-ra. J. Viktor pedig szigorú büntetésre számíthat. Még az sem kizárt, hogy futballistája rövidzárlata miatt a lúcsiakat a bajnokság befejezése után pontelvonással is sújtják.

(ái)

Címkék: bíró, fojtogatás