Rettenetesen érzi magát a Nyitra melletti tragédiát követően a két sofőr

Az autóbuszt a 66 éves Vladimír, a kavicsot szállító teherkocsit pedig az 59 éves Július vezette. 

Rettenetesen érzi magát a Nyitra melletti tragédiát követően a két sofőr
Fotók: Nový Čas

Vélhetően mindkettejük életében hatalmas nyomot hagyott a november 13-án történt, 12 halálos áldozatot követelő közúti baleset, mely során a teherkocsi a busz oldalának csapódott, amely pedig emiatt az árokba repült. Mindkét sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Vladimírt pénteken hazaengedték az érsekújvári kórházból, a Nový Čas kérdezte őt a balesetről, de a sofőr össze volt törve.

"Nagyon sajnálom, rettenetesen le vagyok sújtva. Megtettem, amit tehettem, de mégis úgy alakult, ahogy. Kihallgattak a rendőrségen, de most nem tudok erről többet mondani" - reagált.

Családja az azóta eltelt napok során megpróbálta őt megóvni minden külső behatástól. "A szobájában feküdt egyedül, televízió nélkül, tulajdonképpen izolálva, mi nem is említettük neki, de biztosan tudja mennyien haltak meg" - említi a sofőr felesége, aki szerint férje hősiesen viselkedett.

Kollégái az egyik legtapasztaltabb sofőrnek tartják. Petra Helecz, az Arriva társaság kommunikációs munkatársa közölte, hogy nemrég tüntették ki a baleset nélkül levezetett 2 és fél millió kilométeréért. "Vélhetően a tapasztalatának is köszönhető, hogy még megpróbálta elkerülni az ütközést a teherautóval. Sajnos viszont ez már nem sikerült" - fogalmazott.

Szinte a csodának köszönhető, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta a teherautó sofőrje, aki szintén felborult a járművével. A Nový Čas-nak sikerült leállítania őt, és mondott is volna pár szót, de még mielőtt mondott volna bármit is, partnere továbbvonszolta. A lap megpróbálta megszólaltatni a teherkocsit birtokló céget is, ám az aranyosmaróti járásbeli Ladomerská Vieskán székelő társaság képviselője nem kívánt reagálni a történtekre.

(Nový Čas)