Rettenetes körülmények között tartott és illegálisan tenyésztett kutyákat egy ógyallai nő

Állatok gondozásának folytatólagos elmulasztása és ugyancsak többszörös csalás gyanújával kezdeményezett eljárást a rendőrség egy 44 éves ógyallai nő ellen - közölte a Nyitrai Kerületi Rendőrség a Facebookon.

Rettenetes körülmények között tartott és illegálisan tenyésztett kutyákat egy ógyallai nő
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A rendőrség feltárta, hogy a nő 2020 szeptembere és 2021 márciusa között minimálisan hét máltai selyemkutyát, illetve yorkshire terriert adott el 7-8 hetes korukban egy internetes oldalon keresztül, egyenként 340-380 euróért.

A kutyák azonban betegek voltak, fertőző betegségeket hordoztak magukban, a hétből három elpusztult, másik hármat pedig állatorvosnak kellett elaltania a visszafordíthatatlan egészségi állapota miatt. A hétből mindössze egyet sikerült megmenteni a gyors állatorvosi beavatkozásnak köszönhetően. 

A vizsgálat egyúttal megmutatta, hogy a nő a nála rettenetes körülmények között tartott 9 máltairól és yorkshire-ról, valamint nyolc kölykükről egyáltalán nem gondoskodott. Két kutyakölyök az alultápláltság miatt maximum 5-6 hetesen elpusztult, a felnőtt ebek pedig az őket ért traumák miatt egyáltalán nem szocializálódtak, féltek és agresszívak voltak.

(parameter)