Részegen összeverte ismerősét, majd az ágyon hagyta meghalni

Vélhetően az alkohol számlájára írható az a tragikus eset, amely a hétvégén történt egy iglói (Spišská Nová Ves) lakásban.

Részegen összeverte ismerősét, majd az ágyon hagyta meghalni
Illusztráció (Fotó: TASR)

Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint szombaton az éjszakai órákban nézeteltérés alakult ki egy 29 és egy 51 éves férfi között, ami végül tettlegességig fajult. A verekedésnek az lett a vége, hogy az idősebb férfi sérülésekkel az arcán eszméletét vesztette.

A támadó viszont ezután sem állt le – tovább ütötte a fejét, majd néhányszor felhúzta a földről és az ágyra dobta. Végül elhagyta a lakást anélkül, hogy segítséget nyújtott volna, vagy hívta volna a mentőket. Az 51 éves férfi röviddel éjfél után életét vesztette.

A gyorsmentők értesítették a rendőröket, akik őrizetbe vettek három személyt – két férfit és egy nőt. Mindhármuk szervezetében 1,8-tól 3 ezrelékig terjedő alkoholt állapítottak meg. A dokumentálást követően szabadon engedték őket.

A holttestet átvizsgáló orvos nem zárta ki az idegenkezűség lehetőségét, ezt pedig a boncolás is igazolta – a férfi halálát a támadás során elszenvedett sérülések okozták.

A rendőrség őrizetbe vett egy 29 éves férfit, akit emberöléssel gyanúsítottak meg, emellett indítványozták az előzetes letartóztatását. Tettéért 7-től 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


TASR/para