Repülőtérről raboltak milliókat fegyveresek Mexikóban

Fegyveres rablók csaptak le Mexikó guanajuatói nemzetközi repülőterén egy páncélozott furgonra, amelyből három perc alatt 20 millió pesót zsákmányoltak - közölte pénteken a légikikötő üzemeltetője.

Repülőtérről raboltak milliókat fegyveresek Mexikóban
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A rablók helyi idő szerint szerda este egy kisteherautóval áttörték a kifutópálya biztonsági kerítését, behajtottak közvetlenül amellé a furgon mellé, amelyből a reptéri dolgozók éppen egy repülőre rakodták volna a pénzeszsákokat, majd a zsákmánnyal kereket oldottak egy másik irányba - mindezt három perc alatt.

Helyi médiaértesülések szerint a bűnözők 20 millió pesót vittek magukkal, de hivatalos források ezt nem erősítették meg.

Tavaly december közepén 118 millió pesónak kélt lába ugyancsak Guanajuato államban egy pénzszállítóból. A kifosztott járműre egy a rablás helyszínéhez közeli városban találtak rá, elásva.

Guanajuato az azonos nevű állam székhelye, Mexikó hatodik legnépesebb városa, fontos nehézipari központ. A településen számos bűnszövetkezet tevékenykedik, amelyek főleg zsarolásból, emberrablásból és üzemanyaglopásból szerzik bevételeiket.

(MTI)