A rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy milyen bizonyítékokat foglaltak le szélsőséges zenészeknél (FOTÓK)

A rendőrök megmutatták, hogy milyen szélsőséges eszmékhez köthető tárgyalat foglaltak le a Bohóc fedőnevű rendőrségi akció során őrizetbe vett személyeknél.

A rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy milyen bizonyítékokat foglaltak le szélsőséges zenészeknél (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A Bohócok rendőrségi akció során kedden kilenc személyt előállítottak, akiket szélsőséges bűncselekménnyel gyanúsítanak – írtuk korábban.

Mint kiderült,  a szlovák punk-rock zenekar, a Horkýže Slíže dobosát, Marek Viršíket, valamint a Krátky proces együttes énekesét, Rastislav Rogelt is őrizetbe vették.

A televízió információi szerint a rendőrök egy zenei stúdiót is átkutattak, egyiküknél pedig náci jelképeket találtak. A rendőrség pár nappal az akció után nyilvánosságra hozta, hogy pontosan milyen bizonyítékokat foglaltak le.

A lefoglalt tárgyak közt van egy SS katonát ábrázoló festmény, amelyen az illető arca kísértetiesen hasonlít az egyik gyanúsítottra.

A gyanú szerint extrémista eszméket terjesztő zenei albumok készítésében is részt vettek.

Szerdán a nyomozó javaslatot tett három gyanúsított, Rastislav Rogel, Karol P. és Tomáš F. vizsgálati fogságba helyezésére.

Mint ismert, Rogel és egyik társa ellen a múltban az Obluda pozsonyi klubban történt 2008-as verekedéssel összefüggésben emeltek vádat. Ebben az ügyben garázdaság és az alapvető emberi jogok eltiprására irányuló mozgalmakkal való rokonszenv kinyilvánításának vétsége miatt indult ellenük büntetőeljárás. A Pozsonyi Kerületi Bíróság szenátusa 2014 júniusában felmentette őket a vád alól.


(TASR/para)