A rendőrök csak nézték, ahogy egy férfi fuldoklik a folyóban – mire úgy döntöttek, hogy tesznek valamit, már késő volt (VIDEÓ)

Óriási botrány körvonalazódik Arizonában, miután a nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy a rendőrök egy hídról csak nézték, ahogy a folyóban fuldoklik egy férfi. Mire úgy döntöttek, hogy valamit tesznek, már késő volt – írja a Topky.

A rendőrök május 28-án, reggel 5 óra körül kaptak riasztást egy állítólagos garázdaságról a 34 éves Sean Bickings és barátnője között Tempe városában, az Elmore Pedestrian Bridge híd közelében. A járőrök dokumentálták az esetet, egyszeriben viszont a férfi átmászta a korlátot és a folyó közelébe ment.

„Megyek, úszok egyet. Szabad vagyok, ugye?” – hallatszik a videón, amit a News 12 csatornának sikerült megszereznie. A rendőrök közölték Seannal, hogy nem mehet be a vízbe, de a férfi beugrott, majd elkezdett befelé úszni. Néhány méter megtétele után az egyik rendőr megkérdezte a többiektől, hogy mit gondolnak, meddig úszik majd el?

A helyi rendőrség nem tette közzé a teljes felvételt, mert azon látszik a férfi fuldoklása is. Viszont leírva közölték a férfi és a rendőrök között zajló párbeszédet.

„Fuldoklom” – mondta Sean.

„Térjen vissza az oszlophoz” – válaszolta az egyik rendőr.

„Nem tudok, nem tudok” – kiáltotta kétségbeesetten a férfi.

„Oké, én nem ugrok be utánad” – mondta erre a másik rendőr.

„Segítsenek, könyörgöm. Kérem, kérem, kérem. Istenem, segítsenek” – kiáltotta a kimerült férfi.

Ezt követően már a férfi barátnője is kérte, hogy segítsenek rajta. Az egyik járőr erre megfenyegette a nőt, hogy ha nem nyugszik le, akkor bezárja őt a rendőrautóba. Csak ezután mutatta jelét az egyik rendőr, hogy szerezzenek egy csónakot és segítsenek a férfin, de ekkor már késő volt.

Azt nem tudni, hogy mennyi idő telt el aközött, hogy Sean beleugrott a vízbe, majd megfulladt, de a holttestét csak déli 12 óra körül húzták ki a vízből. A történtekkel foglalkozik a rendőrség és a közbiztonsági hivatal. A jelenlévő rendőröket a nyomozás végéig fizetett szabadságra küldték.


(topky.sk)