Pihenni akart az ápoló, ezért benyugtatózta két páciensét - ők viszont meghaltak

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy idősápolót Németországban, aki két betegét megölte, és további hattal is végezni próbált. A férfi nyugtatót adott a pácienseinek, arra hivatkozva, hogy zavarták őt.

Pihenni akart az ápoló, ezért benyugtatózta két páciensét - ők viszont meghaltak
Illusztráció (Fotó: TASR)

A bűncselekmények súlya miatt a müncheni bíróság hétfőn úgy döntött, hogy az ápoló szinte biztos nem lesz jogosult arra, hogy 15 év után feltételesen szabaduljon a börtönből. A bíróság továbbá a férfit egy életre eltiltotta attól, hogy ápolóként vállalhasson munkát.

A müncheni kórház rehabilitációs osztályán dolgozó fiatal férfi a bírósági tárgyaláson elismerte, hogy nyugtató injekciókat adott pácienseinek, hogy folyamatosan szedált állapotban legyenek. A férfi saját védelmében arra hivatkozott, hogy munkakezdés előtt nagyon sok alkoholt fogyasztott, amit munkaidejében próbált kipihenni. Ezért biztos akart lenni abban, hogy a betegek nem zavarják az alvásban.

"Óriási hibát követtem el" - mondta a vádlott a januári tárgyalás kezdetekor.

A vádirat szerint a kórház rehabilitációs osztályán dolgozó ápoló a betegeinek nyugtató, adrenalin és vérhígító injekciókat adott be. A férfi egy 80 és egy 89 éves betegét ölte meg 2020-ban.


MTI