„Pénzt, money, money, különben megöllek!” – kiáltotta az idős asszonynak az öltönyös rabló, de alaposan ráfázott

A rabló bezárta a 75 éves asszonyt a szobába, hogy átkutathassa a házat, de a néni túljárt az eszén.

„Pénzt, money, money, különben megöllek!” – kiáltotta az idős asszonynak az öltönyös rabló, de alaposan ráfázott
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Megtámadtak egy 75 éves asszonyt a hétvégén galántai házában. A rabló a délutáni órákban hatolt be a konyhába, majd vaspálcával ütni kezdte a nyugdíjast, közben pedig azt kiabálta: „Pénzt, money, money, különben megöllek!” – közölte a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

A néni odaadta neki a válltáskáját, a férfi pedig kivette belőle a pénzt. Ezt követően bezárta az asszonyt a szobába, majd átkutatta az egész házat. Két porcelánszettet, szobrocskákat, vázákat és alkoholt vitt magával.

Az asszonynak időközben azonban sikerült kimenekülnie a szobából. Átment a szomszédokhoz, és értesítették a rendőrséget. A támadás során az idős nő a kezén és a hátán sérült meg.

A rendőrök rövid időn belül kézre kerítették a tolvajt: a vonaton találták meg, Nagyszombat felé tartott. A rendőrök az alkoholon kívül – amelyet időközben már elfogyasztott – az összes lopott tárgyat lefoglalták.

 A férfi beismerte a tettét. A nyomozó rablással vádolja, és javasolta a vizsgálati fogságba helyezését. Mint kiderült, az illetőt korábban már elítélték vagyoni bűncselekmény miatt.

A mostani rablásért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


(parameter)