Pároztatni akarták az állatkerti tigriseket, mészárlás lett a vége

Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett. 

A 10 éves nőstény Melatit és az Asim (arabul: védelmező) nevű hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát. 

A felismerni vélt "pozitív jelzések" nyomán pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és a frissen érkezett hím megölte a nőstényt. 

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták meg szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni. 

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, amelyet "tökéletes társnak" véltek a nőstény számára. Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte az intézmény "a pompás szumátrai tigris" érkezését, amelytől a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték. 

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában. A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.

MTI