Óvodások közé csapódott egy autó Japánban

Kisgyerekek közé csapódott egy autó Japán nyugati részén, két gyermek meghalt, és többen megsérültek, köztük kettőnek az állapota válságos - jelentette szerdán az NHK japán közszolgálati televízió.

A Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint két autó ütközött össze egy kereszteződésben Ócu városában, Siga prefektúrában, és az egyik óvodások közé csapódott. A balesetben meghalt két gyerek - egy kisfiú és egy kislány - kétéves volt.

A két autó sofőrjét, egy 62 éves és egy 52 éves asszonyt a rendőrség letartóztatta.

A rendőrség szóvivője arról számolt be az AFP francia hírügynökségnek, hogy a baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, az autó mintegy 15, fegyelmezett sorban haladó óvodás közé csapódott.

Az AFP beszámolója megerősíteni látszik, hogy az óvodások közé csapódó autó egy másik járművel ütközött össze, mielőtt a gyalogátkelőtől nem messze a járdára sodródott.

Japánban a hivatalos statisztikák szerint egyre több autóbaleset idős sofőrök hibájából történik. Idén áprilisban egy asszony és hároméves kislánya vesztette életét autóbalesetben, miután a járművet vezető 87 éves férfi a járdán szabályosan közlekedő emberek közé hajtott.


(MTI)