Öngyilkos lett a Wi-Fi allergiás kamasz

Fáradtság, fejfájás, vizelettartási panaszok – a 15 éves Jenny Fry megtört édesanyja szerint 2012 novemberében ezekkel a tünetekkel kezdődött lánya kálváriája. Azt mondja, egy ideig orvostól-orvosig jártak, aztán nagy sokára megszületett a diagnózis: elektromágneses hiperszenzitivitás (EHS) - írja a 24.hu.

Ami azt jelentette, hogy a kamaszlány gyakorlatilag allergiás volt az olyan kis erejű elektromágneses sugárzásokra, mint amilyen a Wi-Fi.

„Ahogy megfelelő távolságra került a routertől, Jenny azonnal jobban lett. Tudtuk mi baja van, igyekeztünk tenni ellene, csakhogy az iskolában, ahova járt, nem tudták megoldani azt, hogy ne legyen kitéve a legcsekélyebb mértékű sugárzásnak.”

Az anya elmondta azt is, lánya végül azért oltotta ki saját életét, mert képtelen volt elviselni az ezzel járó megpróbáltatásokat. Elárulja, Jenny normális életet akart élni, tünetek nélkül, de hiába próbálkoztak, ennek nem tudták megteremteni a feltételeit.

A megtört szülők gyermekük halála után azért kampányolnak, hogy egyrészt felhívják a figyelmet az elektromágneses hiperszenzitivitás szindrómára, másrészt azért, hogy Wi-Fi mentessé tegyék a brit iskolákat. Törekvéseiket nehezíti, hogy az EHS Nagy-Britanniában egyelőre nem elismert betegség, arra ugyanis, hogy a kis erejű sugárzás bármiféle panaszokat okozhat, nincs orvosi bizonyíték.

24.hu