Ököllel megütötték, megrugdosták a tanárnőt, pedig csak segíteni akart

A rendőrség súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 19 éves magyarországi, tiszagyulaházi fiúval szemben – számol be a police.hu rendőrségi honlap.

A  fiatalember február 4-én az utcán beszélgetett volt barátnőjével, amit észrevett a jelenlegi barátnője. A lány nem mert odamenni hozzájuk, azonban az utcában találkozott egyik tanárnőjével, aki éppen hazafelé sietett és őt kérte meg, hogy kísérje oda barátjához, mert egyedül fél. A 40 éves nő segített a lánynak, odakísérte őt a fiúhoz, aki azonnal agresszív lett és veszekedni kezdett velük. A vita hevében K. Richárd többször ököllel megütötte, majd megrúgta a tanárnőt, ezt követően a helyszínről távozott. A nő a sérülései ellátása érdekében ezután kórházba ment. Az eset után a fiú még telefonon felhívta és megfenyegette a sértettet, hogy nehogy az esetről szólni merjen a rendőrségnek.

A bántalmazást látta egy az utcában tartózkodó állampolgár, aki értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek, valamint felvették a kapcsolatot a sértettel, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A beszerzett adatok alapján a rendőrök K. Richárdot aznap elfogták és előállították, gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A fiatal a bűncselekmény elkövetését elismerte.


24.hu