Ógyallai gyilkosság: a lövöldözést túlélő pincérnő elhagyta a várost, a történtekről nem beszél

December elején volt két éve, hogy lövések dördültek el egy ógyallai (Komáromi járás) bárban, amely során életét vesztette két ember. A vérengzést csupán az akkor 21 éves pincérnő, Nikol élte túl.

Ógyallai gyilkosság: a lövöldözést túlélő pincérnő elhagyta a várost, a történtekről nem beszél
Fotó: Rendőrség / Nový Čas

2017. december 7-én a 61 éves Ján már ittasan érkezett a Club Zara Café & Game bárba, ahonnan viselkedése miatt kiutasították. A férfi vélhetően taxival ment haza, az Ógyallához tartozó Vékre, ahol magához vett két lőfegyvert, kocsiba ült és visszaindult a bárhoz. Útközben az árokba hajtott autójával, így a maradék két kilométert kénytelen volt gyalog megtenni.

A bárban először megfenyegette a pincérként dolgozó Nikolát, majd meg is lőtte. A fiatal nő védelmére siető barátját, a 29 éves Dávidot előbb lábon, majd fejbe lőtte. Ján ezután maga ellen fordította fegyverét és öngyilkos lett. A pincérnőt kritikus állapotban szállították kórházba, de végül felépült sérüléséből.

A hozzátartozók máig nem tudták feldolgozni a történteket, Dávid édesanyja szerint Nikol két év után sem mondta el nekik pontosan, hogy mi történt aznap a bárban.

Nikol édesanyja szerint 23 éves lánya már nem él Ógyallán, Prágába költözött, a történtekről pedig nem szeretne beszélni. A gyilkosság helyszínét, a bárt azóta bezárták.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a gyilkossági ügyben indított eljárást leállították, mivel az elkövető meghalt.


Cas.sk/para