A nyílt utcán bedrogozva, puszta kézzel agyonverte a nőt, a holttestet egy vízelvezetőben találták meg gyerekek

Életfogytiglanról 17 év fegyházra enyhítette a Győri Ítélőtábla egy szlovákiai férfi büntetését, aki Esztergomban az utcán bedrogozva puszta kézzel agyonverte szintén szlovákiai nőismerősét, majd holttestét egy vízelvezető árokba dobta.

A nyílt utcán bedrogozva, puszta kézzel agyonverte a nőt, a holttestet egy vízelvezetőben találták meg gyerekek
Fotó: TASR - illusztráció

Ferenczy Tamás, a táblabíróság szóvivője kedden az MTI-nek adott tájékoztatásában emlékeztetett, az elkövetőt a Tatabányai Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházra ítélte. Az ítélőtábla elfogadta a védelem érvelését, miszerint a büntetési célok eléréséhez elegendő a határozott időtartamú szabadságvesztés kiszabása.

Az ügy elsőfokú tárgyalásán elhangzott, hogy a férfi ellen a szlovák rendőrség szintén emberölés miatt indított eljárást, mert Párkányban idős szállásadójának holttestét egy kútban találták meg, és a férfi alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével.

A párkányi bűncselekmény elkövetése után az elkövető és későbbi áldozata 2021. május 13-án átment Esztergomba. Az éjszakát a szabadban akarták tölteni.

A városban sétálva összeszólalkoztak, és az erős testalkatú férfi a nála jóval gyengébb fizikumú, idősebb nőt úgy bántalmazta, hogy később csak a rokonoktól szerzett DNS segítségével lehetett azonosítani. A vízelvezetőbe dobott holttestet gyerekek találták meg.
 

(MTI)