Nők segítségére sietett a férfi, akit eszméletlenre vert a dunaszerdahelyi járásbeli támadó

Az ügyészség nem helyezte vizsgálati fogságba azt a dunaszerdahelyi járásbeli támadót, aki eszméletlenre vert egy Fülöp-szigeteki férfit Pozsonyban

Az eset szombaton hajnalban történt Pozsonyban: a rendőrök épp járőröztek, amikor egy női sikolyra figyeltek fel. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint, a helyszínen több személyt is találtak, az áldozat eszméletlenül feküdt a földön.

A szemtanúk személyleírása alapján őrizetbe vették a dunaszerdahelyi járásbeli 28 éves Juraj H.-t, akit a kapitányságra szállítottak kihallgatásra. A támadó ellen testi sértés és garázdaság vádjával indítottak eljárást. A nyomozók emellett kérvényezték a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését.

Az ügyészség azonban nem hagyta helyben a kérelmet. „Az ügyész áttanulmányozta a dokumentumokat, és a gyanúsítottat illetően nem állapított meg olyan tényezőket, amelyek arra utaltak volna, hogy az elkövető az elkövetkező időszakban újabb hasonló bűncselekményt követne el. Ezért elutasította a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezésére benyújtott indítványt” – tájékoztatott Oliver Janíček, a kerületi bíróság szóvivője. Az elkövető így szabadon távozhatott a rendőrségről.

Egy szemtanú szerint a bántalmazott Fülöp-szigeteki férfi, Henry két nő segítségére sietett, akiket másik két férfi zaklatott az utcán. Ezt követően Juraj H. a földre teperte Henryt, aki eközben beütötte a fejét. A szemtanú szerint, miután a férfi elveszítette az eszméletét, Juraj H. még fejbe is rúgta. Henryt fél órán keresztül élesztették újra a helyszínen.

Az áldozat jelenleg is kómában fekszik a kórházban, állapota kritikus. 

Cas.sk/para