A NAKA Ukrajnából kicsempészett fegyverekre bukkant a nemzetközi drograzzia során

camera

1

A NAKA Ukrajnából kicsempészett fegyverekre bukkant a nemzetközi drograzzia során

Illusztráció (Fotó: TASR) 

Megosztás

Mint arról korábban hírt adtunk, hogy egy nemzetközi akció során, ami a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a magyar és az osztrák rendőrség közreműködésével zajlott, tudatmódosító szereket, tablettákat, jelentős mennyiségű készpénzt, járműveket és kommunikációs eszközöket foglaltak le. Egy ismert MMA-harcos bátyjának fényűző rajkai otthonába hatoltak be rendőrök - írja az Index.

Hét személyt őrizetbe vettek, 16 ellen pedig eljárást indítottak bűnszervezet tagjaként elkövetett kábítószeres bűncselekmény ügyében.

Mint később kiderült, rengeteg lőfegyvert, robbanóanyagot, lőszert is találtak az ingatlanban. A rendőrök Javelin páncéltörők után is kutattak, ami egy olyan ukrán háborúban használt amerikai fegyver, ami könnyedén megsemmisít egy repülőgépet vagy tankot.

A robbanóanyagokat a helyszínen hatástalanították a tűzszerészek.

Ilja Škondrič MMA-harcos testvére, az ingatlan tulajdonosa, D. Š, akit Magyarországon vettek őrizetbe, elárulta, hogy a fegyverek Nyugatról Ukrajnába importált hadi eszközök. Nem csak a hadseregnek jut belőle, hanem más fegyvereseknek is, beleértve az Azov-ezredet. Az is kiderült, hogy a zsoldosoknal alvilágai kapcsolataik vannak, ebből kifolyólag a fegyvereket áruba bocsájtják a feketepiacon, majd onnan azok visszakerülnek Nyugatra.

viaIndex

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program