Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

camera

1

Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

TASR 

Megosztás

Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére.

Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget, amely a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelei alapján jelölte ki a kutatás helyét. Végül – helyi idő szerint későn éjjel – egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet Dél-Korea fővárosának északi részén. A kutatás hét órán át tartott, 600 rendőr és tűzoltó vett benne részt kutyák és drónok segítségével.

A 64 éves polgármester halálának körülményei és eltűnésének oka egyelőre nem tisztázott, de valószínű, hogy öngyilkos lett. Erre utal, hogy lányának olyan telefonüzenetet küldött, amely végakarat-sugallatú. A lehetséges ok: szerda éjjel Pak egyik titkárnője feljelentette a polgármestert a rendőrségen sorozatos szexuális zaklatásért, amely az ő esetében három éve kezdődött. A titkárnő emellett azt is állította, hogy a városházán más nők is elszenvedték a férfi hasonló közeledését.

Pak eredetileg jogász, és ügyészként ő volt az első Dél-Koreában, akinek sikerült elítéltetnie egy vádlottat szexuális zaklatásért. Emellett heves bírálója volt mindig is annak, hogy japán katonák szexrabszolgaként használtak koreai és más nőket.

Pak Von Szun Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezette, tavaly júniusban harmadszor is megválasztották polgármesternek, ami példátlan Szöul történetében.

MTI

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program