Már péntektől zárva lesznek a dunaszerdahelyi óvodák és iskolák

camera

1

Már péntektől zárva lesznek a dunaszerdahelyi óvodák és iskolák

Illusztrációs felvétel (TASR) 

Megosztás

Ismertek a válságstáb csütörtöki ülésén elfogadott megelőző jellegű biztonsági intézkedések a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, Szlovákiában. Ezek között szerepel az óvodák és iskolák legalább 14 napra történő bezárása hétfőtől. A kényszerszünidő kapcsán, Dunaszerdahelyen összeültek az oktatási intézmények igazgatói.

Ma délután a városházán gyűlt össze Dunaszerdahely vezetősége, illetve az iskola- és óvodaigazgatók, hogy megtárgyalják az oktatási intézmények bezárásával kapcsolatos teendőket.

A megbeszélés eredményéről a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola igazgatója, Ibolya Olivér számolt be a Paraméternek. Elmondta, a szóban forgó intézményeket hétfő helyett már holnap, azaz pénteken bezárják.

„Abban állapodtunk meg, hogy a zárva tartás ideje alatt a tanulóink online formában, az internet segítségével fogják megkapni a tananyagot. E-mailben továbbítjuk majd a leckét, amit a gyerekeknek otthon kell megtanulniuk. A célunk az, hogy megelőzzük a lemaradásukat”

– fejtette ki az igazgató.

Bár a diákok nem, a pedagógusok holnap még megjelennek az iskolákban, hogy együtt beszéljék át a továbbiakat. Arról, hogy milyen rendszerességgel küldik majd a tananyagot, illetve, hogy milyen módon tudnak kommunikálni a pedagógusok és a diákok, holnap döntenek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket azonban az iskolák már individuálisan oldják meg.

Amint további információkhoz jutunk, közöljük azokat olvasóinkkal.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program