Két ukrán hegymászó zuhant le a Lomnici-csúcs alól!

camera

1

Két ukrán hegymászó zuhant le a Lomnici-csúcs alól!

Fotó: hzs.sk 

Megosztás

Egy nagyobb csoport tagjaként két ukrán turista zuhant le a Magas-Tátrában, a 

A 30 éves nő és a 67 éves férfi mintegy 60 métert zuhantak, haláluk körülményeit vizsgálja a rendőrség. A Nový Čas viszont helyi, nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy illegális magashegyi képzésen vehettek részt, és az életükkel fizettek.

A hegyi mentőszolgálat csütörtökön két óra környékén kapta a hírt, hogy ketten lezuhantak a Lomnici-csúcs közelében. Mivel az időjárási körülmények azt nem engedték, mentőhelikopter nem szállhatott fel. "A Kő-pataki-tóhoz drótkötélpályán jutottunk fel, amit miattunk kapcsoltak be, ezért köszönetet szeretnénk mondani" – árulta el a mentők egyike, Ján Korenko.

A tragédia helyszíne

Onnan gyalog folytatták, majd a Kő-pataki-völgy végében találtak rá a két hegymászóra, akik ekkor már nem éltek, és a mentők közlése szerint esély sem volt arra, hogy megmentsék őket, mivel sérüléseik olyan mértékűek voltak.

A falon ekkor a csoportnak még tíz tagja volt, akik viszont közölték, hogy nincs szükségük segítségre. Egy nagyobb, mintegy húsz tagú ukrán csoport tagjai voltak mindannyian.

(Nový Čas)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program