Egymás után kobozta el a NAKA a bírók és ügyészek mobilját, és még nincs vége az egésznek

camera

1

Egymás után kobozta el a NAKA a bírók és ügyészek mobilját, és még nincs vége az egésznek

Fotó: tasr 

Megosztás

Nem csak Monika Jankovská igazságügyi államtitkár, illetve a fővárosi kerületi bíróságon dolgozó nővére, Andrea Haitová mobiltelefonja bánta azt, hogy Marián Kočner minden lében kanál spekuláns. A zűrös ügyeiről ismert, jelenleg előzetes letartóztatásban ülő vállalkozó miatt elvették a telefonját egy ügyésznek és még néhány bírónak. Hogy, hogy nem, mindegyiküknek volt valami köze az Alena Zsuzsovát futtató befutott szájhőshöz, aki addig kavart, amíg rács mögé nem került.

Csütörtökön a rendőrség elvitte Bystrík Palovičnak ügyész (Pozsony I. Ügyészsége), valamint Vladimír Sklenka (Pozsonyi I. Járásbíróság) Miriam Repáková (Pozsonyi III. Járásbíróság) bírók telefonját is. A hatóságok azt akarják megvizsgálni, hogy az érintettek kommunikáltak-e, ha igen, miről egyezkedtek Kočnerrel. A vállalkozó a partnerével, Alena Zsuzsovával gyakran váltott üzeneteket, és az egyikben azt jelezte, az államtitkár Jankovská az ő majmocskája.

Vladimír Sklenka a Pozsonyi Járásbíróság alelnöke volt tavalyig, amikor távozott a posztjáról. Ez azt követően történt, hogy kiderült, a bíróságon elveszett a Technopol Servis ügyiratának egy fontos része, éppen az, amelyik Kočner ügyét is érinti.

Miriam Repáková 2010-ben kezdte bírói karrierjét és a Transparency International szerint azzal került be a köztudatba, hogy a Technopol-ügyben Kočner javára döntött.

Bystrík Palovič ügyész több ízben gyanúba keveredett, hogy kitalált történetek ürügyén, és Kočner érdekeinek megfelelően megvádolta Grendel Gábort és Daniel Lipšicet.

Jankovská nővére, Andrea Haitová abban a bírói testületben foglalt helyet, amelyik megkapta a Markíza TV váltóinak ügyében a fellebezést. A kereskedelmi televízió akkor elfogultsági panaszt nyújtott be a személyével kapcsolatban.

Zuzana Maruniaková bírónőnek szintén meg kellett válni a telefonjától. Ő az a személy, aki a markízás váltók kérdésének korábbi szakaszában Kočner javára döntött. Maruniaková egy 8 millió eurós értékpapírral kapcsolatban határozott, anélkül, hogy komolyabban megvizsgálta volna a váltót.

És itt nem áll meg az egész történet, hiszen a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség éppen most, pénteken is megerősítette, intézkedéseket foganatosított egy közelebbről nem meghatározott "korrupciós bűncselekmény és hatáskörrel való visszaélés" miatt. Ezt a TV Markízának a rendőrség szóvivője elmondta, egyelőre sem a személyekkel, sem pedig a helyszínnel kapcsolatban nem adnak felvilágosítást.

(aktuality.sk/denníkN)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program