Bűnbánó rablóval akadt dolga egy idős néninek

camera

1

Bűnbánó rablóval akadt dolga egy idős néninek

taskalopas_rablo 

Megosztás

Miután a rablót elkapják, nyilván az utolsó fillérig kibánja magát, ezúttal azonban még korábban jött a gyónás.

Mútl szerdán egy 19 éves fiatal rabolta el egy idős, 79 éves néni táskáját a rimaszombati járásbeli Hnúšťán. Az egész úgy kezdődött, hogy odament az idős asszonyhoz, majd rángatni kezdte a kezében lévő retikült. A néni leordította, azokkal a szavakkal, hogy "te debil, hagyd abba, mindjárt hívom a rendőröket", közben pedig a retiküllel jól fejbe kólintotta a taknyost. Erre az ismét megragadta a táskát, majd néhány pillanattal később sikerült azt megkaparintania, és elfutott vele.

A retikülben viszont nem volt pénz, csak az idős asszony mobilja és a kulcsai, az enyveskezű suhanc pedig bűnbánó szavakkal vitte azt vissza áldozatának. Esedezett, hogy ne hívja rá ki a zsarukat. Mivel azonban ezt az egészet a rendőrség szóvivőjétől tudjuk, gondolhatják, mi történt.

Mária Faltániová közölte, hogy a személyleírás és tanúvallomások alapján meggyanúsították a feltételezett tettest, a 19 éves Petert. Elfogni viszont egyelőre nem sikerült.

Kárt ugyan nem okozott, de mivel idős személyen elkövetett rablásról van szó, héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(Nový Čas)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program