A nő kitervelte és előkészítette Köbölkúton élő édesanyja és nevelőapja meggyilkolását - 11 év szabadságvesztésre ítélték

A Legfelsőbb Bíróság kedden jóváhagyta az Ildikó Pollákovára kiszabott 11 éves szabadságvesztést, amiért kitervelte és előkészítette az érsekújvári járásbeli Köbölkúton élő édesanyja és nevelőapja meggyilkolását.

A nő kitervelte és előkészítette Köbölkúton élő édesanyja és nevelőapja meggyilkolását - 11 év szabadságvesztésre ítélték
Archív felvétel (Fotó: TASR/Ján Krošlák)

Az indíték egy ingatlan körüli vita volt. A bíróság a szabadságvesztés legszigorúbb végrehajtási módját, vagyis fegyházbüntetést rendelt el. Az ügyészség azt kérte, hogy az ítéletet 20 év szabadságvesztésre szigorítsák.

„Mégpedig azért, mert a szakértői vélemények is a nő teljes érzéketlenségét, az emberélet semmibe vételét bizonyították. Az, hogy a bűncselekmény nem valósult meg, csak a rendőrség gyors reakciójának köszönhető”

– közölte Daniel Lipšic speciális ügyész.

Polláková először az egyik ismerősét kereste fel. Utóbbi a bíróság előtt megerősítette, hogy meg akarta rendelni nála a gyilkosságot. Később Polláková maga próbálta meggyilkolni az édesanyját, amíg a mostohaapja kórházban volt. Végül egy férfihez fordult, aki azonban a rendőrség ügynöke volt.

„Mérlegeljük a rendkívüli jogorvoslat kérését”

– jelezte Dušan Kolesár, Polláková védőügyvédje. A vádlott fellebbezett, és az ügy visszaadását kérte az elsőfokú bíróságra.

Az Specializált Büntető Bíróság első fokon felmentette Rozália S.-t, aki a vádirat szerint segített Pollákovának. A Legfelsőbb Bíróság törölte ezt a részét az ítéletnek, és az ügyet visszaküldte első fokra újratárgyalásra.

TASR