Nevelt lányával és saját fiával végzett a győri apa, aki jó magaviselet miatt pár hónapja szabadult

A saját fiát és a nevelt lányát ölte meg vasárnap délután Győrben az a férfi, aki később öngyilkos lett. A lakásban tartózkodott a harmadik testvér, egy hatéves kislány is – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Nevelt lányával és saját fiával végzett a győri apa, aki jó magaviselet miatt pár hónapja szabadult
Helyszíni rendőrségi felvételek - További felvételekért kattints!

Vasárnap 14 óra 50 perckor két gyermek és apjuk holttestét találták meg egy győri ingatlan két helyiségében, miután a rendőrség ügyeletét egy nő arról értesítette, hogy három gyermeke közül – akik jelenleg volt házastársánál vannak – csak az egyikükkel tud beszélni - olvasható a Police-hu-n.

A helyszínre érkező rendőrök - a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével - bejutottak a bezárt lakásba, ahol egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú holttestét találták meg. A helyiségben tartózkodott még a harmadik testvér, egy 6 éves kislány is. A nyomozók megállapították, hogy a két gyermek halálát idegenkezűség okozta, majd az elsődleges intézkedések során az épület egy másik helyiségében megtalálták a nő volt házastársának, egy 35 éves férfinak a holttestét is. A szemle adatai szerint a férfi - miután megölte a 13 éves nevelt lányát és a 10 éves fiát – bezárkózott az épület folyosójáról nyíló, közös használatú helyiségek egyikébe, majd önkezével véget vetett életének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit.

A kislányt aznap az édesanyja vitte Győrbe, hogy a nevelőapjával töltse a hétvégét, ekkor történt a tragédia - tudta meg az Ugytudjuk portál.

A férfi, H. G. 2016-ban kalapáccsal támadt az alvó feleségére Szombathelyen. A bíróság akkor öt év börtönre és öt év közügyektől való eltiltásra ítélte a férfit, de jó magaviselete miatt néhány hónapja szabadult, majd Győrbe költözött - írja a 24.hu.

(24.hu/Police-hu)