Németjuhászok támadtak egy fiatal lányra, a rendőrök tüzet nyitottak a kutyákra

Használniuk kellett a szolgálati fegyverüket az eperjesi városi rendőröknek, miután szerdán két németjuhász támadt rá egy kutyáját sétáltató lányra.

Németjuhászok támadtak egy fiatal lányra, a rendőrök tüzet nyitottak a kutyákra
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset egy eperjesi lakótelep közelében lévő mezőn történt. A 17 éves lány kistermetű kutyáját sétáltatta, amikor megjelent két németjuhász. Először csak távolabbról ugattak, majd közelebb érve rátámadtak a kiskutyára.

Miután a lány a kezébe vette az ebet, a németjuhászok őt is megmarták a karján. A lány kiáltásaira egy közeli építkezésen dolgozó férfi figyelt fel, aki azonnal a fiatal segítségére sietett.

A lány bemenekült a férfi autójába, ott várták meg, amíg a rendőrök és mentők a helyszínre érnek. A tinédzser a karján sérült meg, míg kutyája több harapást is kapott.

A németjuhászok azonban nem nyugodtak le, még a rendőrökre és mentőkre is rátámadtak. Először gázspray-jel próbálták őket megfékezni, de mivel ez hatástalannak bizonyult, fegyvert kellett használniuk. Az egyik kutyát lelőtték, a másikat pedig megsebesítették  utóbbit a kiérkező állatorvos elaltatta.

A németjuhászok nem voltak megjelölve chippel, így egyelőre nem tudni, hogy ki volt a gazdájuk.


noviny.sk/para