Nem volt neki elég a zsákmány, még a 18 éves lányt is megerőszakolta a betörő – a bíróság ítéletet hirdetett

Elítélték azt a 29 éves férfit, aki megtámadott és megerőszakolt egy 18 éves lányt tavaly augusztusban, a Nyitrai járásban. Az elkövető lopni ment a házba, a tulajdonos lánya viszont fent aludt az emeleti szobájában – írja a noviny.sk.

Nem volt neki elég a zsákmány, még a 18 éves lányt is megerőszakolta a betörő – a bíróság ítéletet hirdetett
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A férfi még augusztusban, reggel 8 óra körül hatolt be egy családi házba, ahol abban az időben egy 18 éves lány aludt. A fickó kést tartott a lány torkához, majd pénzt, mobiltelefont és ékszert kért tőle. A lány állítólag egy karkötőt és egy mobiltelefont adott neki, a TV JOJ szerint pedig azt mondta neki, hogy vigyen el bármit, amit csak akar.

A betörő viszont ennyivel nem elégedett meg. Visszament a rémült lány szobájába és brutálisan megerőszakolta. A fickó dolga végeztével elmenekült, a ház előtt lévő kamerák viszont rögzítették őt. A rendőrök rövid időn belül elfogták, a járásbíróság pedig vizsgálati fogságba helyezte.

A férfit, akit korábban már ötször elítéltek – többségében lopásért –, most a börtönből szállították a járásbíróság elé, mivel más bűncselekmény elkövetéséért a büntetését tölti.

A férfit erőszak, lopás és magánlaksértés bűncselekményével vádolták meg. A tárgyaláson beismerte tettét, így a bizonyítási fázisra nem került sor. A szenátus hétéves szabadságvesztésre ítélte, és mivel senki sem nyújtott be fellebbezést, a határozat jogerős.


(noviny.sk)