Nem sokkal halála előtt sms-eket küldhetett volt barátainak a meggyilkolt Viola Macáková

Több mint két hét telt el azóta, hogy megerőszakolták és halálra kínozták a fiatal angoltanárnőt, Viola Macákovát, aki halála előtt állítólag sms-eket küldött volt barátainak.

Nem sokkal halála előtt sms-eket küldhetett volt barátainak a meggyilkolt Viola Macáková
Fotó: Facebook

A fiatal nő halálával kapcsolatban sok a kérdőjel. Jozef Šátek egykori nyomozó szerint a rendőrség elkövetett néhány hibát a nyomozás során. A Nový Časnak elmondta: nem végezték el teljes mértékben a szükséges intézkedéseket. Erről tanúskodik az a tény, hogy a rendőrség csak 11 nappal azt követően vizsgálta át tüzetesen a helyszínt, hogy megtalálták Violát.

Šátek szerint ez negatív hatással lehet a nyomozásra, ugyanis ha sikerül is kideríteni az elkövető személyazonosságát, nehéz lesz rábizonyítani a gyilkosságot. Veronika Slamková rendőrségi szóvivő megerősítette a Nový Časnak, hogy vizsgálják a rendőrök intézkedését az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség továbbra is intenzíven nyomoz az ügyben, jelenleg azt vizsgálják, merre vezetett Viola utolsó útja. Mobiltelefonját utoljára a pozsonyi Šafárik téren lokalizálták vasárnap éjszaka. Egyes információk szerint Viola nem sokkal a halála előtt üzeneteket küldött volt barátainak, amelyekben azt kérte tőlük, hogy bocsássanak meg neki.

Az sms-üzeneteket állítólag négy férfi kapta meg, akiket már kihallgatott a rendőrség.


Cas.sk/para