Nem hozzák nyilvánosságra a 17 éves Judit vallomását, akit barátja meggyilkolásával vádolnak

Csütörtökön bíróság elé állították a 17 éves Judit K.-t, aki a vád szerint halálra késelte 16 éves barátját, Tomášt egy zsolnai lakótelepen.

Nem hozzák nyilvánosságra a 17 éves Judit vallomását, akit barátja meggyilkolásával vádolnak
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A tárgyalás a Zsolnai Járásbíróságon reggel fél 9-kor kezdődött. A lányt megbilincselve, kapucnival a fején kísérték be a rendőrök. A tárgyalásról kizárták a nyilvánosságot, ennek oka az volt, hogy a vádlott és az áldozat is fiatalkorú. Az ügyész és az áldozat családja azt kérte, hogy csak a tárgyalás egy részéről zárják ki a nyilvánosságot, ezt azonban a bíró elutasította.

A lány most először beszélt a történtekről, vallomását azonban nem hozzák nyilvánosságra. Judit K.-t 15 éves szabadságvesztés fenyegeti – ez a lehető legszigorúbb büntetés, amit egy fiatalkorúra kiszabhatnak Szlovákiában.

A gyilkosság tavaly májusban történt: az első hírek még arról szóltak, hogy a fiatalokat egy magát óraolvasónak kiadó személy támadta meg. A nyomozás végül oda vezetett, hogy a fiú barátnőjét, Juditot gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, az eset után egy héttel pedig vizsgálati fogságba is helyezték. A fiú testén 21 szúrt sebet találtak, de a lánynak is vágások voltak a kezén. A rendőrség novemberben zárta le a nyomozást, és vádemelési javaslatot nyújtott be a lány ellen.


noviny.sk/para