Nem hagytak fel a reménnyel a floridai házomlás helyszínén a mentőcsapatok, hogy lehetnek még túlélők

Nem hagytak fel a reménnyel a floridai házomlás helyszínén a mentőcsapatok, hogy lehetnek még túlélők
Fotó: AP

A darukkal dolgozó mentőalakulatok a többi között kutyákkal és hőkamerákkal keresnek arra utaló jeleket, hogy valaki még életben lehet a törmelék alatt. Abban bíznak ugyanis, hogy légbuborékok keletkezhettek az összeroskadt beton alatt, lehetővé téve a túlélést egyesek számára.

"Szüntelenül dolgozunk, kihasználunk minden lehetőséget a kutatásban"

- mondta keddi sajtótájékoztatóján Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője.

Raide Jadallah, Miami-Dade megye tűzoltóparancsnokának helyettese szerint a munkások kellően nagy üregeket találtak a romok alatt, amelyekben esetleg életben maradottakra találhatnak. Hozzátette, hogy a segítők kaparászást, illetve kopogtatást hallottak, bár elismerték, hogy mindez lehet, csak az épület valamelyik fémelemjének az elmozdulására utalhat a romok alatt.

A mentést izraeli és mexikói szakértők is segítik.

A halottak száma szakértők szerint minden bizonnyal emelkedni fog, tekintettel arra, hogy 151 személyt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Az 1981-ben épített, 136 lakásos társasház leomlott észak-keleti szárnyában mintegy 55 lakás semmisült meg a tűzoltóság szóvivője szerint. Egyelőre nem tudni, mi okozta a házomlást. Egy 2018-ban elvégzett műszaki állapotfelmérés komoly épületkárokat állapított meg a betonszerkezetben. A javítási költségeket akkor 9,1 millió dollárra becsülték.

Az eltűntek számát illetően hírügynökségek felhívták a figyelmet arra, hogy ez lehet az Egyesült Államok történetének az egyik legtöbb áldozatot követelő épületomlása.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: