Nem a 23 éves áldozat volt az egyetlen, akit halálosan megfenyegetett a pozsonyi gyilkos

A 26 éves Martin hétfőn lőtte le a nála három évvel fiatalabb élettársát, majd magával is végzett.

Nem a 23 éves áldozat volt az egyetlen, akit halálosan megfenyegetett a pozsonyi gyilkos
Forrás: cas.sk/Facebook

Amint arról korábban beszámoltunk, gyilkosság történt hétfőn Pozsonyban: lelőtte 23 éves élettársát egy 26 éves férfi egy pozsony-ligetfalui lakásban, majd maga felé fordította a fegyvert.

A gyilkosság helyszínén épségben megtalálták a fiatal pár néhány hónapos kisbabáját.

Nový čas információi szerint Martinnak 2014-ben bíróság elé kellett állnia akkori barátnője megfenyegetése miatt. A fiatal akkor azzal fenyegette a lányt és édesanyját, hogy megöli őket. Az ügyből végül egy 20 eurós pénzbírság lett, később pedig fegyvertartási engedélyt is kapott.

Mint kiderült, a férfi korábban Malackyban kérvényezte a fegyvertartási engedélyt, ott azonban elutasították. Ezt követően felkeresett egy pozsonyi orvost, aki előtt eltitkolta, hogy Asperger-szindróma tüneteivel kezelték. Az Asperger-szindróma pszichés betegség, jellemző tünetei a kommunikációs problémák, a mások iránti teljes érdektelenség és a zárkózottság.

A lap érdeklődött a belügyminisztériumnál, hogyan juthatott fegyvertartási engedélyhez egy pszichikai problémákkal küzdő férfi, a tárca azonban nem adott bővebb tájékoztatást, arra hivatkozva, hogy ezek az információk törvényből kifolyólag nem nyilvánosak.

A kislányt ideiglenesen a férfi nővére gondozza, ugyanis mindkét nagymamáját súlyosan megviselték a történtek.


(cas.sk)