Nekicsapódott két rendőrautónak egy teherkocsi, tele volt kábítószerrel (FOTÓK)

Kábítószerrel megrakott teherautó ment neki Sydney-ben két, a rendőrség épülete előtt parkoló rendőrautónak, majd továbbhajtott - közölte kedden az ausztrál nagyváros rendőrsége.

Nekicsapódott két rendőrautónak egy teherkocsi, tele volt kábítószerrel (FOTÓK)
Fotók: TASR/AP

"Bizonyára ez a Sydney-i rendőrség történetének egyik legkönnyebb kábítószerfogása" - jelentette ki Glyn Baker rendőrségi szóvivő az eset után, hozzátéve, hogy a körülmények elképesztő összejátszásáról volt szó. 

A teherautót, amely több mint 200 millió ausztrál dollár értékben szállított metamfetamint, a karambol után alig egy órával tartóztatták fel a rendőrök.

A közlemény hozzáteszi, hogy a balesetben nem sérült meg senki. A teherautó sofőrjét kábítószer-kereskedelem mellett gondatlan vezetéssel is vádolják.

Korábban az ausztrál rendőrség már jelezte, hogy az országban veszélyes mértékben elterjedt a kábítószer-használat, és egyre nagyobb a kereslet az illegális szerekre. Egy februárban közzétett jelentés szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd ausztrál dollárt költenek illegális drogokra évente, beleértve csaknem 9,6 tonna metamfetamint, amely az ország legnépszerűbb kábítószere.


(MTI)