Néhány napon belül két lefejezett szarvas tetemére bukkantak Dél-Szlovákiában

Két lefejezett szarvast találtak az elmúlt hét folyamán a Losonci és a Nagykürtösi járásban. A rendőrség orvvadászok ténykedésére gyanakszik.

Néhány napon belül két lefejezett szarvas tetemére bukkantak Dél-Szlovákiában
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az első vadat a kukoricaföldön találták meg Gregorova Vieska és Podrečany között. A szarvasnak csak a feje hiányzott, testének többi részét otthagyták. A rendőrség szerint egy hat évnél idősebb hím egyedről van szó.

Hasonló eset történt vasárnap Čelovce kataszterében, ahol egy ötéves egyed maradványait találták meg.

A rendőrség szerint mindez az orvvadászok műve, akik a szarvasbőgés időszakában ilyen módon gyűjtik az illegális trófeákat. A hatóság mindkét esetben orvvadászat ügyében indított eljárást, amiért az elkövetőt kétéves szabadságvesztés fenyegeti. A rendőrség felszólítja az embereket, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a történtekkel kapcsolatban, az hívja a 158-as számot.

Nemrég a lőcsei járásbeli Torysky község kataszterében is orvvadász garázdálkodott, aki elejtett egy 6-8 éves szarvast, majd levágta a fejét, lemetélte a karaj, lapocka és comb részét, valamint lemetszette a hátsó lábait. A maradékot, így a szarvas bőrét, belső részeit és a mellső lábait a helyszínen hagyta.


-para-