Munkába menet támadt rá egy medve a férfire, több öltéssel kellett összevarrni a fejét és az arcát

Borzalmas sérüléseket szenvedett egy 58 éves férfi, aki munkába tartott Horná Ves községben (Garamszentkereszti járás), amikor rátámadt egy medve – írja a Čas.sk.

Munkába menet támadt rá egy medve a férfire, több öltéssel kellett összevarrni a fejét és az arcát
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Marián négy éve rendszeresen az erdőn keresztül járt munkába, és ezúttal is így tett. Amikor kb. félúton járt, egy kicsinyét védő felbőszült nősténymedvével találta szemben magát. A férfi szerint az állat kb. 200 kilós, bocsa pedig egyéves lehetett.

Marián igyekezett egy botot keresni, de az állat pillanatok alatt rávetette magát. A medve ellen esélye sem volt, de ösztönösen ráordított, mire az aztán elszaladt.

A támadás során a férfi megsérült a fején, és annak ellenére, hogy súlyosan vérzett, megőrizte lélekjelenlétét, és előbb felhívta feleségét, majd saját lábán elindult haza. Útközben megállt egy kútnál, ahol igyekezett megmosakodni és elállítani a vérzést. Végül a kiérkező mentők kórházba szállították, ahol összevarrták a fején és arcán keletkezett sérüléseket.

A férfi elmondása szerint évek óta azon az útvonalon jár munkába, de most találkozott először ilyen hatalmas vaddal, és bízik benne, hogy utoljára is. Az erdő elől ezt követően sem akar elzárkózni, csupán azt bánja, hogy egy ideig nem tud majd munkába járni.  


(Čas.sk)