„Mindenkit megölök” – kiabálta a pozsonyi lövöldöző – VIDEÓ 

Szemtanúk szerint nem volt beszámítható állapotban a férfi, aki tegnap rátámadt a pénzügyi igazgatóság őrző-védő szolgálatának alkalmazottjára, majd a Széplak utcában fenyegetőzött fegyverrel a kezében. Úgy vélik, alkohol vagy drog hatása alatt lehetett. 

„Mindenkit megölök” – kiabálta a pozsonyi lövöldöző – VIDEÓ 
Rendőrségi felvétel

Közben a rendőrség újabb videót tett közzé a közösségi oldalán a támadóval szembeni rendőri akcióról.

„Megerősíthetjük, hogy egy rendőr megsérült még a lövöldözés előtt, akire a férfi támadt rá. A videón jól látszik, ahogy a rendőrök próbálják elkergetni az embereket, hogy biztonságos legyen a helyszín a rendőri beavatkozás során. Mivel a férfi közvetlenül a felfegyverkezett rendőrökre is rátámadt, félő volt, hogy mást is megsebesít, ezért elengedhetetlen volt az azonnali cselekvés” – magyarázták a rendőrök.

A péntek délutáni lövöldözés azután tört ki a pozsonyi Széplak utcában, hogy egy férfi erőszakkal be akart jutni a pénzügyminisztérium épületébe. Rátámadt a Pénzügyi Igazgatóság munkatársára, és késsel megszúrta őt. A támadó ezután a városközpontban tovább fenyegette a járókelőket. Végül a rendőrök lövéseket adtak le rá, a férfi pedig hasba szúrta magát.

A véres incidens során hárman sérültek meg, köztük egy 15 éves lány. „Egy férfi kritikus állapotban, mélyaltatásban van, a másik eszméleténél van” – közölte Alena Krčová, az egészégügyi mentőszolgálat operatív központjának szóvivője. 

para/Nový Čas