Mi van Magyarországgal? Ki ez a sofőr? Kutyafaszán vitézkötés???

20 percig nem indult el vasárnap a 18:10-kor menetrend szerint közlekedő Auchan-Avasi kilátó járata Miskolcon, mert a sofőr le akart szállítani a buszról egy egész családot, amiért egy 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott egy korty ásványvizet – írja az Index.

Mi van Magyarországgal? Ki ez a sofőr? Kutyafaszán vitézkötés???
Fotó: Youtube

A Facebookra feltöltött videó és a videó készítőjének elmondása alapján a sofőr leállította az épp indulni készülő busz motorját, és a rendőröket hívta. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt.

A videón is hallatszik, ahogy egy utas megjegyzi, hogy külön ki is van írva, hogy lehet vizet inni a buszon. A videó készítőjének elmondása alapján a buszon ülő utasok közül sokan védték a családot, és nem értették, hogy miért akarta őket leszállítan a sofőr. A lány szülei eleinte normális hangnemben beszéltek a sofőrrel, és csak később emelték fel a hangjukat.

A cégnél az Index rákérdezett arra, hogy a sofőr mégis milyen alapon szállította le a családot, és hogy ha nem tartotta be a szabályokat, akkor annak mi lesz a következménye. Azt válaszolták, minden panaszos ügyet, észrevételt kivizsgálnak, de a feltöltött video (AMIT IDŐKÖZBEN VALAKIK ELÉRHETETLENNÉ TETTEK!!!) úgymond nem a teljes eseménysort tartalmazza, ezért ahhoz, hogy teljes képet kapjanak a történésekről, a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit is meg kell tekinteniük. "A vizsgálat lezártáig nem kívánunk nyilatkozni" - írták.