Meztelenül, sérülten feküdt a kapuban az összeharapdált gyerek – most mesterséges kómában van

A rendőrség vizsgálja az esetet, amely során kutyák támadtak egy gyerekre Žiar nad Hronomban (Garamszentkereszt). A kisfiú jelenleg mélyaltatásban fekszik a kórházban.

Meztelenül, sérülten feküdt a kapuban az összeharapdált gyerek – most mesterséges kómában van
Fotó: Cséfalvay Á. András

Amint arról beszámoltunk, szerdán mentőhelikopterrel szállítottak a turócszentmártoni kórházba egy hatéves kisfiút, miután több kutya összeharapdálta a testén. A gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg mesterséges kómában van.

Az esettel kapcsolatban több kérdés is tisztázatlan. A fiú családja szerint a kutyák átugorták a kerítést, az állatok tulajdonosa azonban ezt tagadja. A férfi, aki az elkerített kertben kutyákat nevel, éppen az állatokat ment megetetni, amikor meglátta a sérült, meztelen kisfiút, ahogy a kapuban fekszik. A férfi gyorsan kivitte a kapu mögé a gyereket, hogy a kutyákat bezárhassa.

A tulaj szerint a kutyák rendesen be voltak zárva, véleménye szerint a kisfiú bejutott a kertbe és kiengedte őket. „Szerencse, hogy megtaláltam, mert ha csak másnap megyek ki, akkor a gyerek vélhetően megfagyott volna” – mondta a noviny.sk-nak a férfi.

A rendőrség testi sértés gyanújával indított eljárást.


noviny.sk/para