Mérsékelték a galántai Dávid büntetését, aki kalapáccsal és késsel gyilkolta meg erőszakos apját

Csütörtökön végérvényesen börtönbüntetésre ítélték a 19 éves galántai Dávidot, aki két évvel ezelőtt egy kalapáccsal és egy késsel meggyilkolta apját.

Mérsékelték a galántai Dávid büntetését, aki kalapáccsal és késsel gyilkolta meg erőszakos apját
Dávid az áprilisi tárgyaláson (Fotó: Nový Čas)

Dávid és édesanyja éveken át a poklon ment keresztül – a 41 éves családapa, Jozef gyakran ivott, és részegen agresszívan viselkedett. "Aki ezt nem élte át, az nem tudhatja, milyen. Amit megéltem, azt nem éli meg mindenki, nekem nem volt gyerekkorom" – mondta a bíróságon áprilisban Dávid.

Két évvel ezelőtt az akkor 17 éves Dávid, miután édesanyját sírni látta, kiment az udvarra, megfogta a nagy kalapácsot, majd visszament a házba, ahol alvó édesapját háromszor fejbe verte vele, majd egy késsel minimálisan 17 alkalommal hátba szúrta.

Az esetet követően a fiatal önként jelentkezett a rendőrségen, a bíróságon pedig beismerte és megbánta tettét. A bíróság áprilisban négyéves szabadságvesztésre ítélte Dávidot, de a döntés ellen fellebbezést nyújtottak be.

Csütörtökön a kerületi bíróság a felére csökkentette Dávid büntetését, így két évet kell börtönben eltöltenie.

A tragikus esetet követően a család elköltözött a házból, Dávidnak barátnője van és a közös jövőt tervezik. Tanulmányait most meg kell szakítania, ugyanis néhány napon belül meg kell kezdenie büntetésének letöltését.


tvnoviny.sk/para