Mérgező anyagot szállító gép zuhant le Görögországban, a fedélzetről mindenki meghalt!

Lezuhant egy ukrán teherszállító repülőgép éjszaka az északnyugat-görögországi Kavalánál, a fedélzeten utazó nyolc ember meghalt - jelentették hírügynökségek vasárnap.

Mérgező anyagot szállító gép zuhant le Görögországban, a fedélzetről mindenki meghalt!
Fotók: AP/TASR (Továbbiakért kattints!)

A hírt megerősítette Nebojsa Stefanovic szerb védelmi miniszter is, a gép ugyanis a dél-szerbiai Nisből indult, és a tárca közlése szerint a bangladesi védelmi minisztériumnak szállított volna 11,5 tonna lőszert Szerbiából.

Stefanovic egyúttal leszögezte: tévesek azok a feltételezések, amelyek szerint a fegyvereket Ukrajnába akarták szállítani.

A gép az előzetes tervek szerint az ammáni repülőtéren megállt volna tankolni.

A görög hatóságok hajnalban csak azt közölték, hogy a gép "12 tonna mérgező anyagot" szállított, ezért a helyieket arra kérték, tartsák csukva az ablakaikat, és ne kapcsolják be a légkondicionáló berendezéseket.

A környéken a baleset több villanyoszlopot is megrongált, ezért áramkimaradásokat jelentettek. A területet a hatóságok lezárták.

A dpa hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a zuhanást követően robbanásokat is hallottak.

A görög légiforgalmi irányítás szerint a pilóta motorhibáról számolt be, és jelezte, hogy kényszerleszállást hajt végre, ám a gép 40 kilométerre a kavalai repülőtértől csapódott be.

(MTI)