„Megyek terjeszteni a koronavírust” – mondta a fertőzött fickó, majd bement egy bárba (videó)

Az egészségügyi dolgozók javaslata ellenére nem maradt karanténban egy 50 éves japán férfi Gamagori városában, családjának pedig azt mondta, hogy megy terjeszteni a koronavírust.

A férfi azt követően vizsgáltatta ki magát, hogy szülei megfertőződtek. Ugyan a fickónál nem jelentkeztek a koronavírus tünetei, a tesztje pozitív lett, így azt javasolták neki, hogy maradjon otthoni karanténban.

A fickó azonban figyelmen kívül hagyta az egészet: taxival egy bárba vitette magát, majd a barátaival átment egy másik szórakozóhelyre. A férfi karaokézott, az egyik női ismerősének még a kezét is megfogta.

Végül a férfi egy barátja szólt a szórakozóhely illetékeseinek, hogy egy fertőzött személy van odabent és terjeszteni akarja a koronavírust. A férfi az alkalmazottaknak bevallotta, hogy valóban fertőzött.

Viszont mire a védőruhát viselő mentők a helyszínre értek, a férfi fogta magát és taxival hazament. Másnap felkeresték a férfit és kórházba vitték. A szórakozóhelyeket, ahol a férfi megfordult, fertőtlenítették, az összes vendéget, valamint a barátait is kivizsgálják.


(Tokyo Reporter)