Megtámadták Bayer Zsolt fiát – szétverték az állkapcsát

Bayer Zsolt 20 éves fia szerda este búcsúztatta el az Egyesült Államokba távozó unokatestvérét. A helyszínre autóval érkezett, azt tervezte megiszik egy pohár sört, és majd az unokatestvére fogja hazavinni őt. Egy sörözőbe ment barátaival, miközben észrevették, hogy az autónak nekitámaszkodott egy férfi – írta a Magyar Hírlapban Bayer.

Megtámadták Bayer Zsolt fiát – szétverték az állkapcsát
Fotó: MTI

"Az autóval a sörözőtől körülbelül ötven méterre parkoltak le, és egyszer csak észrevették, hogy egy alak a kocsinak támaszkodik. A fiunk odament, és szólt az illetőnek, hogy ezt fejezze be, ő az autó tulajdonosa, és ne piszkálja a kocsiját! Azonnal előkerült a semmiből egy másik alak is, és ketten szó nélkül nekiestek a fiunknak" – mesélte Bayer Zsolt a történetet.

"A két cigány leverte a gyereket a földre, és a földön fekvő fiunk mellkasát, arcát rugdosta. Tamás, az unokatestvér, látta, mi történik, földbe gyökerezett a lába, majd segítségért rohant. A fiunk, kihasználva, hogy Tamás elvonta a verekedők figyelmét, felállt a földről, és visszarohant a sörözőbe, szólni a többieknek, a dzsúdósoknak, hogy mi történt, jöjjenek azonnal segíteni”.

Bayer tovább mesélve azt is elmondta, hogy nem sokkal később a többiek a segítségükre siettek, “de addigra már nyolc cigány várta őket”. Mondanivalójához azt is hozzátette, hogy az öt sportoló el tudott volna bánni simán a támadókkal, de azok hirtelen baseballütőket és feszítővasat kaptak elő.

"Egyébként azon vita van, milyen volt a támadók etnikai összetétele, bármit is számítson ez egy verekedésről szóló történetben. Az unokatestvér úgy emlékezett,mind cigány volt, a fiunk azt mondja, voltak köztük ‘fehérek’ is."

Bayer elmondása szerint csak azért nem történt tragédia, mert megjelent a söröző tulajdonosa, aki ismerte a bandát, és elzavarta őket a helyszínről.

“A fiunk így összeverve, szétvert arccal, állkapoccsal, összerugdosva, de legalább élve hazajött”– írja. Nem tagadva meg önmagát, Bayer Zsolt leírta, hogy örömmel töltené el, "ha, ha az elkövetők súlyos, bénulást okozó fizikai erőszak áldozatai lennének".

"Ezeknek a szavazata nem egyenlő a mi szavazatunkkal, a jogaik nem érdekelnek, a sorsuk sem érdekel, és sok mindenre hajlandó lennék, hogy életük hátralévő részében egy tolókocsiban ülve, szívószállal szürcsölgessék a pépeset. És a félreértések elkerülése végett: nem ‘a’ cigányokról beszélek, hanem erről a nyolc gyáva féregről. És az ő teljesen felesleges, semmit sem érő életükről".

Magyar Hírlap/24.hu