Megszületett a végleges ítélet: börtönben tölti legszebb éveit a barátját brutálisan meggyilkoló Judita

A Zsolnai Kerületi Bíróság kedden helyben hagyta a novemberi határozatot és 12 év, 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a 18 éves Judita K.-t, aki a vád szerint 2019-ben brutálisan meggyilkolta 16 éves barátját, Tomášt.

Megszületett a végleges ítélet: börtönben tölti legszebb éveit a barátját brutálisan meggyilkoló Judita
Fotó: TASR

 A gyilkosság 2019 májusában történt: az első hírek még arról szóltak, hogy a fiatalokat egy magát óraolvasónak kiadó személy támadta meg. A nyomozás végül oda vezetett, hogy a fiú barátnőjét, Juditát gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, az eset után egy héttel pedig vizsgálati fogságba is helyezték. A fiú testén legalább 49 szúrt sebet találtak, de a lánynak is vágások voltak a kezén. A két gyilkos fegyver közül az egyiket megtalálták Judita szobájában. A rendőrség novemberben zárta le a nyomozást, és vádemelési javaslatot nyújtott be a lány ellen.

Judita tavaly év elején beszélt először a történtekről a bíróságon, vallomását azonban nem hozták nyilvánosságra.

A bíróság novemberben 12 éves és 4 hónapos szabadságvesztésre ítélte a lányt, de a határozat ellen fellebbezést nyújtottak be.

A bíróság kedden, április 20-án helyben hagyta a novemberi határozatot. A Tv Noviny információi szerint az ítélethirdetéskor Judita semmilyen érzelmeket nem mutatott, édesanyja sírt, édesapja pedig letörten a padlót nézte.

Mivel brutálisan elkövetett gyilkosságról van szó, a bíróság szenátusa a lehető legszigorúbb büntetést szabta ki. Judita édesapja továbbra is kiáll lánya ártatlansága mellett.


(tvnoviny.sk)