Mégsem kap életfogytiglanit a szlovák páros, amely brutálisan meggyilkolt egy házaspárt

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön 25 éves szabadságvesztésre ítélte Ján Moncoľt és Michaela Krajčovát, amiért 2018-ban meggyilkoltak egy cseh házaspárt Písek városában.

Mégsem kap életfogytiglanit a szlovák páros, amely brutálisan meggyilkolt egy házaspárt
Fotó: TASR

A Legfelsőbb Bíróság ezzel törölte a Trencséni Kerületi Bíróság ítéletét, amely eredetileg életfogytiglan tartó szabadságvesztést szabott ki mindkettőjükre.

Krajčová és Moncoľ kérvényezte, hogy büntetését Szlovákiában tölthesse le, az illetékes hatóságok pedig ennek eleget is tettek, így mindketten a legszigorúbban őrzött börtönbe kerülnek.

A Trencséni Kerületi Bíróságnak eredetileg el kellett volna fogadnia a cseh bíróság ítéletét, nem növelni a vádlottak büntetését. A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön a szlovák büntetőtörvény szerint módosította a büntetés mértékét, így mindkét személyt 25 éves szabadságvesztésre ítélték. A határozat jogerős.

České Budějovice Kerületi Bírósága 2019-ben 27, illetve 28 éves szabadságvesztésre ítélte a párost, tavaly év elején pedig a prágai fellebbviteli bíróság ezt helyben is hagyta. A vád szerint a páros 400 ezer cseh koronáért gyilkolta meg brutálisan a házaspárt.

A TV JOJ szerint a házaspár saját lányaként nevelte Krajčovát, aki tudott a megtakarításról. A férfit 25 késszúrással gyilkolták meg, míg feleségének átvágták az ütőerét. A házaspárnak nem volt esélye a túlélésre. Az esetet követően Romániába menekültek, ahol a rendőrség elfogta őket.


TASR/para