Megrázó fotókat hozott nyilvánosságra a rendőrség a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság helyszínéről

Pontosan húsz évvel ezelőtt, 1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő, gépfegyveres elkövető hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe.

Megrázó fotókat hozott nyilvánosságra a rendőrség a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság helyszínéről
Fotók: Rendőrség - Facebook (További képekért kattints!)

"Rendőrség, mindenki a földre!"

- kiáltották szlovákul, és míg egyikük a földszinten tartózkodó vendégeket tartotta veszteg, addig ketten az emeletre rohantak, és 114 lövést leadva kivégezték a Pápay Tibor vezette bűnszervezet tíz tagját.

Az évforduló alkalmából a rendőrség hétfőn nyilvánosságra hozott néhány fotót, amelyek a tízes gyilkosság helyszínén készültek.

Szlovákiában azelőtt és azóta sem történt a tízes gyilkossághoz hasonló bűncselekmény, sőt, a mészárlás a modern kori európai bűnszervezetek történetében is egyedülállónak számít.

Március 25-én, a dunaszerdahelyi tízes gyilkosság 20. évfordulóján megszületett az ítélet, és véget ért a Sátor Lajos-féle csallóközi maffia tagjai ellen zajló büntetőper. Az ítélethirdetés pillanatait élőben közvetítettük.

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság bűnösnek találta Sátor Lajos-féle csallóközi maffia tagjai ellen zajló büntetőper mind a nyolc vádlottját. 

Kádár Krisztiánt 25 évre, Zakál Ferencet 23-ra, Nagy Zsoltot 22-re, Bugár Györgyöt és Vlčko Pált 21-re, Szamaránszky Rolandot, Márik Andort, és Boris Drevenákot pedig 17 évre ítélték. 

Az ügyészség és a vádlottak a törvény adta határidőn belül fellebbezhetnek.


(para)