Megölték a Somorján talált halott vállalkozót? Családja szerint a férfi furcsán viselkedett

Amint arról korábban beszámoltunk, kedden délelőtt holtan találtak egy 61 éves férfit a somorjai futballpályánál, a Pomlé parkerdőnél. A rendőrség gyilkosságként kezeli az ügyet.

Megölték a Somorján talált halott vállalkozót? Családja szerint a férfi furcsán viselkedett
Fotó: Paraméter

A 61 éves Vladimír hétfőn reggel 7 óra körül ment el otthonról a mezőgazdasági szövetkezetbe. Fél 10 körül még megállt az irodájában, ezt követően azonban nyoma veszett.

A férfi felesége hétfőn kora este ért haza, férje azonban nem volt otthon. Próbálta őt felhívni, de nem vette a telefont. Ezt követően érdeklődött a barátainál  és ismerőseinél is, de senki sem tudott Vladimírről. Este aztán a rendőrségen bejelentették a férfi eltűnését.

Az állami és városi rendőrök egész éjszaka keresték a férfit, de nem akadtak a nyomára. Másnap a családja is csatlakozott a keresőakcióhoz.

Kedden a nő a fiával megtalálta Vladimír autóját a parkerdőnél. „Valami azt súgta, hogy a közelben kell lennie, ezért az erdő felé vettem az irányt, és akkor megláttam őt“ – nyilatkozta Vladimír felesége. A férfit holtan, elvágott torokkal találták meg.

A rendőrség több órán keresztül gyűjtötte be a bizonyítékokat, a helyszínelést azonban nagyban nehezítette a kedvezőtlen időjárás. Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem készült el a boncolási jegyzőkönyv, amely fényt deríthet arra, hogy Vladimír öngyilkos lett-e vagy megölték. A szóvivő azonban hozzátette: különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjával indítottak eljárást.

Vladimír éveken keresztül a mezőgazdaságban vállalkozott, földeket bérelt, amelyeken árpát és búzát termesztett.

„Ha volt is valamilyen problémája, sosem terhelte vele a családját. Észrevettük, hogy idén ősszel furcsán viselkedett. Ritkán járt nyílt helyekre, és felhagyott az úszással is“ – tette hozzá a férfi felesége.

Közvetlenül az eltűnése előtti napokban Vladimír elárulta családjának a problémáit. Mint kiderült, öt évvel ezelőtt valaki tönkre akarta tenni a családját. A férfi bíróságra vitte az ügyet, és meg is nyerte.

noviny.sk/cas.sk/para