Meghalt a második fiatal önkéntes tűzoltó, aki fejlövést kapott a diszkóban

A púchovi járásbeli Horovce község szórakozóhelyén szombaton hajnalban történt lövöldözésnek megvan a második áldozata.

Meghalt a második fiatal önkéntes tűzoltó, aki fejlövést kapott a diszkóban
A helyszín - Fotó: Nový Čas

Az önkéntes tűzoltók által szervezett bulin egy bizonyos Martin C. nyitott tüzet a jelenlévőkre, egyikük, a 19 éves Jakub a helyszínen meghalt, két másikat kritikus állapotban szállítottak kórházba. A 22 éves Martint a fején találta el a lövés, napokig küzdött az életéért. Haláláról a horovcei önkéntes tűzoltó testület tájékoztatott.

"Ma jutott el hozzánk a szomorú hír, hogy Maťo elveszítette az életben maradásáért folytatott harcot. Ő a második a fiúk közül, akikre tüzet nyitott a támadó. Ezúton is szeretnénk őszinte részvétünkről biztosítani családját és hozzátartozóit" - közölték.

Denisa Baloghová rendőrszóvivő szintén megerősítette a fiatal férfi halálát, hozzátéve, hogy a bűntény kvalifikációja nem változik, továbbra is különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról van szó, amiért a támadó akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhető.

A helyi szórakozóhelyen a hangulat pillanatok alatt váltott bulizósból horrorba, amikor a 36 éves Martin C. megjelent a fegyverével, és tüzet nyitott a szórakozókra. A 20 éves fiatal önkéntes tűzoltót, Jakubot háromszor is mellbe lőtte, az ő életét már nem tudták megmenteni. Egy évvel fiatalabb névrokonát, a 19 éves Jakubot hasi lövés érte, míg a  harmadik fiatalembert, a 22 éves Martint a fején találta el. 

Az eset hajnali fél négy körül történt. Martin C. a lövöldözés után eliszkolt, és vélhetően az erdőben bújt el. A rendőrök nyolc órányi keresés után találták meg.

(TASR/parameter)