Megerőszakoltak, majd egy fára felakasztottak két alacsony kasztbeli fiatal lányt Indiában

Hat embert őrizetbe vettek Észak-Indiában két tizenéves lány megerőszakolásának, majd meggyilkolásának gyanújával - közölték a helyi hatóságok csütörtökön.

A 15 és 17 éves, alsóbb kasztból származó lányok holttestére India északi részén, Uttar Prades államban, a nepáli határ közelében fekvő Lakhimpur Kheri körzetben találtak rá.

A gyanú szerint a hat feltételezett elkövető közül négyen egy mezőre csalták a lányokat, ahol, miután megerőszakolták és egy sállal megfojtották őket, holttestüket felakasztották egy fára. Jóllehet az eset részletes vizsgálata még folyamatban van, a helyi sajtó arról számolt be, hogy az áldozatok családjai szerint a két lányt motorbiciklis férfiak rabolták el.

Uttar Prades szövetségi állam kormánya a kegyetlen bűncselekmény kapcsán elmondta: igazságot fognak szolgáltatni az áldozatok családjainak. Hozzátették: a szövetségi vezetés "nagyon komolyan veszi az ehhez hasonló incidenseket, és a törvény adta lehető legszigorúbb büntetést szabja ki (a tettesekre)".

Indiában sok helyen a mai napig az ősi kasztrendszer szerint élnek, és az országban a nők elleni erőszak nem szokatlan jelenség, amely kiváltképp az alsóbb kasztokból származó nőket sújtja.

(MTI)