MEGÁLL AZ ÉSZ: Fitneszlabdával irtotta ki családját egy hongkongi tag

Eltartott egy ideig, mire rájöttek, hogyan.

MEGÁLL AZ ÉSZ: Fitneszlabdával irtotta ki családját egy hongkongi tag
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Még 2015-ben történt a gyilkosság, mely során egy hongkongi édesanya és 16 éves lánya volt az áldozat. Mindketten a Mini Cooperükben haltak meg, melynek csomagtartójában volt a fitneszlabda - írja a BBC-re hivatkozva az Index.

Mindjárt az apát gyanúsították a bűntettel, de elsőre felmentették. Gyanús volt viszont, hogy az áldozatokon szén-monoxid nyomait találták, illetve az, hogy a fitneszlabda le volt eresztve hátul. Végül kiderült, hogy az apa szén-monoxiddal töltötte fel a labdát, de úgy, hogy abból szivárogjon a gáz. Ennek eredménye lett felesége és lánya halála. A fickó egyébként aneszteziológus, ért az ilyesmihez.

A férfi az ügyészség szerint azért akart végezni feleségével, mert szerzett egy új szeretőt, a nő viszont nem akart tőle elválni. Azt viszont nem valószínűsítik, hogy a lányát is meg akarta volna ölni, és ez abból derül ki, hogy amikor az anyja a tragédia előtt elment otthonról, a férfi azt mondta a lányának, hogy menjen házi feladatot írni.

Az eljárás ideje alatt találtak olyan szemtanút is, aki látta, hogy a doktor szén-monoxiddal tölti meg a kérdéses labdát. Ő azonban azt állította, hogy nyulak ellen akarja használni, a bíróságon pedig még megpróbált egy olyan verziót is beadni, hogy patkányirtásra akarta használni a gázt.

(Index)