Már a patkányok is megrágták a pincébe zárt idős asszonyt a szlovákiai magyarlakta faluban

Azt egyelőre senki nem tudja, mi történt a lévai járásbeli Sáró községben, de elképzelhető, hogy saját családtagjai sanyargatták. Az unokája találta meg a háza pincéjében, később meghalt.

Már a patkányok is megrágták a pincébe zárt idős asszonyt a szlovákiai magyarlakta faluban
Forrás: Markíza

A Markíza számolt be az idős asszony esetéről, aki a mintegy felerész magyarok által lakott Sárón él. Házának pincéjében kiszáradva, kiéheztetve talált rá az unokája. A hölgy rendkívül rossz egészségi állapotban volt, már a patkányok is megrágták. Mentővel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az egyik falubeli lakos szerint a legközelebbi hozzátartozói kínozták. "Megverték és berakták a pincébe, ahol a patkányok rágták meg már az arcát is" - mondta.

Néhány évvel ezelőttig egyedül élt, akkor költözött hozzá a fia a menyasszonyával. A nyilatkozó hölgy szerint a férfi mást se csinál, csak iszik, mindenhol olcsó borok üvegjei hevernek. 

Egy másik hölgy azt mondta, éheztették az idős asszonyt, aki házról házra járt a faluban, hogy valaki adjon neki enni.

A szomszédok gyakran kihívták a rendőröket, csakhogy előfordult, hogy az asszony előttük megvédte a fiát. A polgármester asszony szerette volna elhelyezni őt egy szociális otthonban vagy ételszállítást intézni számára, a nő viszont elutasította.

Az idős hölgy fiát letartóztatták a rendőrök, ám az ügy érzékenységére hivatkozva részleteket nem árultak el a nyomozásról.

(Markíza)