Már az első menetben kiütötte ellenfelét a bősi Végh Attila az Oktagon gálaestjén! (VIDEÓ)

A kevert harcművészetek (MMA) szombati gálarendezvényén, az Oktagon 15-ön Végh Attila már az első meneten kiütéssel győzött - írja a Sme.sk.

Már az első menetben kiütötte ellenfelét a bősi Végh Attila az Oktagon gálaestjén! (VIDEÓ)
Végh Attila a győztes meccs után (Fotó: Oktagon / Instagram)

A telt házas prágai O2 Arénában egy menet alatt végzett cseh ellenfelével, Karlos Vémolával, aki egyébként a mérkőzésük előtt favoritnak számított. Vémola ezzel első vereségét szenvedte el 2015 augusztusa óta, 11 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OKTAGON MMA (@oktagonmma) által megosztott bejegyzés,

 

A mérkőzést hatalmas várakozások előzték meg, a szervezők egyenesen az évszázad meccsének titulálták. A fogadóirodák a két 34 éves harcos közül Vémolának adtak nagyobb esélyt. Végh meglepetésre kikapott az előző meccsén, most viszont az erősebbik oldala mutatkozott meg.

A cseh MMA-snak nem sikerült őt a földre vinnie, Végh viszont 2 perc 7 másodpercnél olyan jobb horgot küldött be neki, ami döntőnek bizonyult. Végh ezzel 33. győzelmét aratta, korábbról van emellett 9 veresége és 2 döntetlenje is MMA-ban. Vémolának vele szemben 27 győzelme és ezzel együtt hat veresége van. Karrierje során először ütötték ki.

Itt megtekinthető a mérkőzés, negyjából 10.30-nál kezdődik:

"Az előző vereségem brutálisan lesújtott, egy hétig szenvedtem utána, aztán jött az ajánlat, hogy Karlosszal mérkőzhetek, és ismét felébredt bennem valami, gürcölni kezdtem, mint az őrült. Négy hónapon keresztül készültünk az egész csapatommal, ez nemcsak rólam szól. Ezalatt a négy hónap alatt megjártam a poklot, minden edzés után könnyes lett a szemem, egyetlen célom volt, hogy legyőzzem Karlost. Érzelmeket nem vihettem vele, mentális coachom is segített ebben. Minden jól jött ki és sikerült" - magyarázta Végh Attila a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Vémola is gratulált neki, majd elmondta, hogy sokat nem látott a mérkőzésről és alig emlékszik rá. "Minden bizonnyal hiba volt, hogy nem mentem bele olyan agresszívan, mint mindig. Nem tudom, hogy az aréna blokkolt-e le, de talán nem adtam kellő tiszteletet az ütéseinek. Nem gondoltam, hogy ilyen kemények lesznek, de meg kell néznem, hol követtem el hibát. El kell gondolkodnom, hogy mi lesz velem. Az UFC már nem sikerülhet, ha Attila a promotőrökkel együtt nem fogadja el a visszavágót. Most csak vesztenivalóm volt, a visszavágón már nem lesz. Ez viszont mit sem változtat azon, hogy ma a jobbik győzött, és az Végh Attila volt" - fogalmazott.

Vémola volt az első cseh, akinek sikerült bejutnia a világszerte ismert UFC szervezetbe. Csakhogy nem alakult pozitívan a mérlege, hat mérkőzésből négyet elveszített. Mióta viszont befejezte az UFC-nél, jobban teljesített, és ismert volt kemény beszólásairól is. Szavait viszont tettek is követték, mivel nagyrészt beteljesítette, amit mondott. Az utóbbi 19 meccséből csak egyet veszített el. A cseh MMA-sok közt Terminatornak nevezik, és már gyakorlatilag legendának számít.

Végh Attila vele szemben világbajnoknak számított. Hat évvel ezelőtt az amerikai Bellator nevű szervezetnél szerezte meg. Egészen addig nagyon sikeres karriert tudhatott maga mögött, azóta viszont, főleg az utóbbi években kevésbé jött ki neki a lépést. Három alkalommal is küzdött a világbajnoki címért a továbbiakban a Bellator, a KSW és az M-1 szervezeteknél, de mindhárom meccsét elveszítette. Ezeken teheti most túl magát a Vémola elleni meccsével.

(SME/parameter)