Lövöldözés volt Torontóban!

Legkevesebb két ember meghalt a vasárnap esti a kanadai Torontóban történt lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is életét vesztette, a sebesültek száma 13 - közölte a város rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

Lövöldözés volt Torontóban!
Fotó: AP/SITA

Az egyik sebesült egy kislány, aki válságos állapotban van - tette hozzá Mark Saunders. A többi sebesült állapotáról nem tudott tájékoztatást adni. Azt elmondta, hogy a támadó, aki találomra választotta ki célpontjait, kézifegyvert használt.

A tettes a rendőrséggel vívott tűzpárbajban vesztette életét. Tettének indítékát egyelőre nem tudják, így azt sem tudják megállapítani még, hogy terrortámadás történt-e.    

Egy szemtanú videóra vette azt, ahogy egy feketeruhás és fekete kalapos férfi gyorsan lépked a járdán és közben lead három lövést egy boltra vagy étteremre. 

Egy tanú elmondta, hogy testvérével éppen kiszállt az autójából a város Greektown negyedében, amikor 20-30 lövést hallott. Futni kezdtek. Körülöttük mások is futásnak indultak.

A helyszínre rendőrök, mentők, és más készenléti szolgálatok emberei érkeztek, míg a környékén élők, egyesek pizsamában, jöttek ki házaikból megnézni, mi történt. 

Paula Fletcher, a városi önkormányzat tanácsnoka elmondta, úgy értesült, hogy a fegyveres zavarodott volt. A történtek nem egy bandaháború részei - tette hozzá.

John Tory, a város polgármestere azt mondta, korábban úgy gondolták, hogy egy olyan településen élnek, ahol ilyen cselekmények nem fordulnak elő. Napjainkban ez a helyzet megváltozott, és ezt nehéz kimondani. Túl sok ember juthat fegyverhez - hangsúlyozta. 

A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy videofelvételekkel, tanúvallomással segítsék munkájukat kideríteni a történteket.

(MTI)